20 Ocak 2015 Salı

Kendimizden Öte



Günümüz Türkiye'sinde hatta dünyasında , halen insanların dinleri , yaşayışları , etnik kökenleri hakkında yorumlarımızı eksik etmeyen bir yaşantı içerisindeyiz . Halen herkesin hayatı herkesi iliklerine kadar ilgilendiriyor . Neden diye sorarsanız koca bir soru işareti benim için .


İnsanları neden bu kadar ayırmak için uğraşıyorlar ?  Yoksa bu işten faydalanan bir kesim mi var ? Evet var .  Bu halk bu acıları çok çekti . Sol - Sağ diye ayrıldık ,  Kürt-Türk diye ayrıldık , Alevi-Sünni diye ayrıldık . Ayrıldık da ayrıldık . Şimdi de bizi içerisine sokmak istedikleri AKP liler ve olmayanlar karmaşası Nam-ı diğer %50 ciler. Yine oyun oynayacaklar .Yine figüran olacağız .  Ne ayrılık sevdası bir toplumuz ya hu . Bayılıyoruz ayrılmaya . Fakat gördüğümüz buz yükseltisi deniz altında koca bir kütle barındırıyor . Hep görünen kısım ile ilgilendik , ilgileniyoruz . Bakalım daha ne kadar öleceğiz. Ne zaman sadece insan olmanın yeterli olacağını öğreneceğiz.


Düşünebilen herkesin insan olması, insan olan herkesin düşünebildiği manasına gelmiyor ne yazık ki.


Aslında çok basit değil midir insan olmak ? Değildir belki de. İşimize mi gelmiyor yoksa.


Olan veya olacak olan çocuklarınıza önem gösterin. İyi bir insan olmayı öğretin. Saygı duymayı öğretin. Alçak gönüllülük nedir anlatın . Paranın hayatımızda sadece bir değer olduğunu öyle sanıldığı kadar da önemli olmadığını ona söyleyin . Karşılık beklemeden sevmeyi öğretin. İnsanları olduğu gibi kabullenmeleri gerektiğini anlatın. Masal okuyun onlara. Hikayeler okuyun. Umut aşılayın.


Neden mi çocuklarınıza ?


Çünkü bizlerin ön yargıları var. Kıramıyoruz onları .Yok sayamıyoruz. Egolarımız var bizim.
Kendimizden de öte.


Kendimizden öte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder